Integritetspolicy

EUs dataskyddsförordning – General Data Protection Regulation

GDPR är en ny viktig reglering inom EU för dataskydd som ersätter personuppgiftslagen (PUL). GDPR innebär större rättigheter för dig att bestämma hur dina personuppgifter hanteras. Bland annat innebär det att vi behöver ditt samtycke för att behandla dina personliga data.

Personuppgiftsansvar

Lerbäcks Teater AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats och vi värnar om säkerhet och integritet vid vår personuppgiftsbehandling.

Biljettköp, prenumeration m.m.

Personuppgifter (namn, telefonnummer, e-postadress samt vid val av pappersfaktura och/eller pappersbiljetter även fysisk adress) som lämnas i samband med bokning och biljettköp sparas bara så länge som det krävs för administration av köpet inklusive ev. garantier, det vill säga utskick av biljetter, ev. föreställningsinformation, ev. utvärdering samt efterarbete. Fakturaunderlaget för biljettköpet sparas enligt gällande bokföringsregler.

Om du har några önskemål om specialkost eller behöver plats för rullstol vid bokat evenemang sparar vi även dessa uppgifter i vårt system. För att kunna behandla dessa uppgifter behöver vi ha ditt uttryckliga samtycke. Så fort evenemanget är avslutat kan vi på din begäran radera dessa uppgifter.

Personuppgifter (e-postadress och eventuellt namn) som lämnas i samband med prenumeration av vårt nyhetsbrev sparas bara så länge som du är prenumerant. När du avanmäler dig tar vi bort dina personuppgifter.

Ändamålet med behandlingar av personuppgifter

När du köper biljetter eller beställer prenumeration av vårt nyhetsbrev via vår hemsida, per telefon eller brev blir du en kund till oss. De personuppgifter som du lämnar registreras hos oss och används för administration av din beställning. Uppgifterna du lämnar i samband med prenumerationen av vårt nyhetsbrev kan också komma att användas för marknadsföringsändamål samt för uppföljning och utveckling av Lerbäcks Teaters utbud.

Tredjepartsleverantörer

När du använder vårt bokningssystem och betalar med kort eller bank via vår partner Mondido delar vi dina bokningsuppgifter med Mondido och i förekommande fall även  Trustly som administrerar direktbetalningar via bank.

Via en s.k. Facbook-pixel samlar vi även information som gör att vi har möjlighet att ge dig mer relevanta inlägg och annonser från oss på Facebook och Instagram. Observera att detta endast påverkar dig som har ett Facebook- och/eller Instagramkonto. Facebooks integritetspolicy hittar du här.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Cookies

En cookie är en liten textfil som placeras i din dator när du besöker en webbplats. Du kan blockera din dator mot cookies, men vissa funktioner på webbplatsen kan då upphöra att fungera.

På Lerbäcks Teaters webbplats används en så kallad session cookie för att hantera beställningar av biljetter. Session cookien försvinner när du lämnar webbplatsen eller avslutar biljettbeställningen.

Om du inte önskar acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar cookies eller att du informeras när en webbsida innehåller cookies. Genom webbläsaren kan tidigare lagrade cookies raderas. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information om hur du gör detta. Tänk bara på att du inte kommer att kunna använda vårt bokningssystem om du inte accepterar cookies. Då kan du istället välja att beställa dina biljetter över telefon.

Rätt att begära information

Du har rätt att efter ansökan en gång per år, kostnadsfritt erhålla information om vilka personuppgifter om dig som Lerbäcks Teater behandlar. Skicka en undertecknad begäran per post till oss (ej e-post). Du har även rätt få dina personuppgifter rättade. Personuppgifter som vi samlat in genom ett samtycke (t.ex. e-postadress och namn som vi använder för nyhetsbrevsutskick) har du också rätt att få raderade ur våra system.

Om du väljer att avboka din bokning före erlagd betalning så raderas alla uppgifter automatiskt.

Lerbäcks Teater arbetar ständigt med säkerhets- och integritetsfrågor varför denna integritetspolicy kontinuerligt uppdateras. Uppdaterat 2018-05-23.