Lägesrapport från författarna

Sydkoster 6 april 2013

Hej och förlåt kära bloggläsare!

Vi börjar med att be om ursäkt för några dagars tystnad. Vi har inget att försvara oss med mer än att arbetet flyter på oerhört bra och att idéerna flödar. Det är nu femte dagen på Sydkoster och vi har redan mer än halva föreställningens händelseflöde hyfsat klart för oss. Det känns som om det kommer bli en rolig och ganska småläskig historia med många klurigheter.

Kort om historien
Vi kan avslöja att höstens deckargåta kommer att kretsa kring den före detta redarfamiljen Kovaljchenko. Pappa Sergej har nyligen avlidit och lämnat efter sig ett minst sagt ovanligt testamente som förbryllar arvingarna. Mestadels kommer handlingen att utspela sig på en ännu inte namngiven ö där familjen har sitt sommarhus. Handlingen utspelar sig (som vid flera tillfällen tidigare) i två tider och i nutid kommer vi att stöta på ett antal poliskaraktärer som varit med i tidigare deckargåtor. Polisarbetet leds av Annika Lopez (”Hovslagarens Dotter” och ”Mordet på Lucas Hejde”), och till sin hjälp har hon Christer Sjögren (”Hovslagarens Dotter”), Lars-Erik Josefsson (”Hovslagarens Dotter”) och Susanne Pihlfalk (”Hovslagarens Dotter”).

Arbetet fortskrider
Vädret på våran ö har blivit sämre och vi kan inte längre sitta vid solväggen. Numera sitter Peter vid köksbordet och Johan i soffan med fötterna på bordet. De tvistas om ifall köksfläkten ska vara på eller av. En av författarna tycker den stör medan den andre tycker den ger ifrån sig ett behagligt och kreativt brus…

Nytt för i år är också införandet av sockerförbud. Detta innebär inget godis, kakor, snacks eller läsk. Enda tillåtna sötsaken är ketchup vilken vi ivrigt dränker maten med. Salta pinnar funkar också!

Igår gick vi på öns enda öppna restaurang för att få lite helgkänsla. Vi gled in och tog en räkmacka och varsin Staropramen. Vi gick fyra kilometer för att komma dit och till vår besvikelse var det lika långt hem, fast då mycket kallare. Underbart ändå att få se lite folk vilket vi inte är bortskämda med på denna tysta ö. Nu på eftermiddagen fick vi också ett efterlängtat besök av Jenny och lilla Hilda som stannar tills i morgon. Ikväll har vi hört ryktas om att rökeriet, som ligger ett stenkast bort, skall vara öppet och tänker oss därför ett restaurangbesök även denna kväll.

Vi hörs!

//Johan och Peter

Några inspirationsbilder från ön!

Familjen Kovaljchenkos sommarhus!
Familjen Kovaljchenkos sommarhus!
Bryggan på ön!
Bryggan på ön!
Peter provar lugg.
Peter provar lugg.

Kommentarsfältet är avstängt.