Tävling med chans att vinna biljetter!

Sydkoster 9 april 2013

Kära bloggläsare!

Så har det då gått några dagar igen här ute på Sydkoster! Det soliga vädret har återvänt och i den här delen av Sverige känns det som om våren nu äntligen har besegrat vintern!

Sedan vår senaste rapport har det hänt en hel del på skrivarfronten även om vi hade något av en ”mellandag” i söndags. Efter det att Jenny och Hilda lämnat oss med förmiddagsbåten satte vi tänderna i upplägget på Akt 3. Detta är den sista akten innan publiken får chansen att gissa på vem som är mördaren och det är därför ofta den klurigaste rent författarmässigt. Det gäller att ge publiken både sanna och falska ledtrådar som pekar på de olika misstänkta. Dessutom måste finnas konkreta saker som gör att såväl karaktärerna som publiken kan lösa mordet. Vi hade en ganska klar bild av vilka ledtrådar och ”ingredienser” som skulle vara med i tredje akten men stötte på vissa logiska luckor och kunde inte hitta en bra struktur. Utan att överdriva kan man säga att det nästan tog tvärstopp. Med nästan menas att vi lyckades få ur oss ca fyra rader i vårt ”grovsynopsis” efter åtta timmars arbete.

Nåja efter en god natts sömn så klarnade det mesta och under måndagen flöt arbetet på igen och vi hittade en bra struktur för tredje akten och även en skissartad plan för Akt 4 (upplösningen). På måndagskvällen var dessutom hotellets restaurang öppen eftersom det kommit ett par småkonferenser till hotellet och vi avnjöt en underbar middag med bland annat torskrygg från Kosterhavet.

Efter middagen slog vi oss ner i hotellbaren och satte tänderna i att döpa våra karaktärer. Detta är alltid en höjdpunkt för oss under skrivarperioden och vi känner oss mycket nöjda med höstens persongalleri. Vad sägs om detta gäng?

Annika Lopez, polischef
Christer Sjögren, kriminalinspektör
Lars-Erik Josefsson, kriminaltekniker
Susanne Pihlfalk, kriminalinspektör

Olga Sjögren, f.d. marknadschef på KovaLine
Kermit Sjögren, Olgas make, jobbar i fastighetsbranschen
Christer Sjögren (som ung), nybliven student
Victor Kovaljchenko, Olgas bror, börshaj/investerare
Mindy Kovaljchenko, gift med Victor, f.d. sekreterare till Sergej Kovaljchenko
Boris Kovaljchenko, tämligen misslyckad filmarbetare

Dagens arbete har varit mycket kreativt och efter snart tolv timmar vid varsin dator så har vi nu skrivit klart Akt 1. Vår spontana känsla är att det är en av de mest spännande starter vi har skrivit och att vi kommer sätta publikens geniknölar i arbete redan från första stund.

Som belöning för dagens goda arbete kommer vi nu att unna oss en Curlingmatch mot varandra på våra Smartphones!

Vi vill också passa på att utlysa en tävling med chans för er att vinna två biljetter med trerättersmiddag till i höst. Vår deckargåta utspelas på en ö och vi skulle därför vilja ha in namnförslag på denna ö. Varje person får lämna max 10 förslag! Skriv namn, e-postadress och dina förslag i meddelanderutan här nedan. OBS! Tävlingen avslutas torsdag kväll kl. 19.00 (vinnaren meddelas via e-post och på hemsidan). Lycka till!

I övrigt kan meddelas att vi båda nu inte kan jobba utan att köksfläkten är på…

Vi hörs!

//Johan och Peter

Jobbar verkligen Johan där i soffan?
Jobbar verkligen Johan där i soffan?

Kommentarsfältet är avstängt.