Djungelbloggen

Här kan ni följa vår resa ifrån repetitionsstart till premiär.  Någon av oss kommer att blogga varje dag vi repeterar fram till den 27 juni. Lite bilder, lite text, så att ni får en känsla av hur vi har det på Lerbäcks Teater under den här härliga repetitionstiden av Djungelboken.

27 juni -2014

PREMIÄR!

En riktig toppendag!

Idag har vi premiär här på Teatern. Jag har även bloggen idag. Det är superkul att vara här i Lerbäck och få spela teater och lära känna nya vänner. Det här blir min fjärde uppsättning på Lerbäcks teater och jag har innan medverkat på: Bröderna Lejonhjärta, Kyrkbacksungens hemlighet och Rasmus på luffen. Att nu få vara med ännu ett år är väldigt roligt! Djungelboken kommer att bli superbra och det är en riktigt rolig utmaning att få spela djur och inte bara människa som man är van vid. I år spelar jag två roller som jag delar med två andra tjejer. Jag kommer alltså några av föreställningarna att spela En roll och då är jag varg, apa och en tjej som heter Zudora som är Mowglis lillasyster. I den andra rollen spelar jag varg, apa och en annan människa som heter Nipa. Den rollen spelar jag idag. Alla var riktigt duktiga idag och jag tycker att det gick superbra! Det var lite nervöst innan men det släppte när man kom in på scenen. Eftersom att jag spelade idag bad jag en kompis som heter Emmie att ta några bilder åt mig. Magdis tog även en bild på en vacker regnbåge. Här är bilderna:

IMG_3521 IMG_0742 IMG_0033 IMG_9347

Selma Åkerblom
Selma Åkerblom

/ Selma

 

EXTRA EXTRA!

Vi måste också presentera Emil Ivarsson som är med oss för första gången på Lerbäcks Teater. En Gålsjökille som bl.a. är en jäkel på att dansa. Han spelar varg och apa hos oss i sommar.

Emil Ivarsson
Emil Ivarsson

26 juni -2014

Dan före dopparedan!

I dag kommer en hälsning från kontoret här på bloggen.
Jag heter Veronika och har arbetat på Lerbäcks Teater i snart två år. Det är jag som svarar i telefonen när ni ringer till teatern. Vill ni boka biljetter eller har andra frågor hjälper jag gärna till!
I morgon smäller det! Äntligen är det premiär och det ska bli så kul att få se föreställningen!
Eftersom jag arbetar på kontoret har jag inte sett så mycket av repetitionerna.  I dag har det varit genrep och vi arbetar med det sista för att komma i ordning till premiären.
Genrepet är i gång.
Genrepet är i gång.
Här bokas det biljetter!
Här bokas det biljetter!
Utsikt från kontoret.
Utsikt från kontoret.
Veronika Jonsson
Veronika Jonsson
Jag hoppas vi hörs och ses i sommar!
/Veronika

25 juni -2014

Hej!

Jag heter Kristoffer Lindh och jobbar här på teatern som köksmästare. Andra delar av året är det 3-rätter tillsammans med teater som gäller. Men nu till sommaren, så ändras min roll något och jag börjar baka och laga luncher istället. Jag har försett skådisarna med lunch under deras repetitions period, så att deras fokus kan ligga på rep.
Nu är det full fart med förberedelser inför stundande premiär.
Så här ser min arbetsplats ut.
Så här ser min arbetsplats ut.
Full kyl
Full kyl
Kristoffer Lindh. I bakgrunden, skinka i rökskåpet.
Kristoffer Lindh. I bakgrunden, skinka i rökskåpet.

/ Kristoffer


24 juni – 2014

Hejsan alla djungelbloggsläsare!

Mitt namn är Elin Andersson, jag är 16 år och läser musikestet på Risbergska skolan. Jag har jobbat på Lerbäcks Teater lite från och till sedan tio år tillbaka då jag gjorde min scendebut i Robin Hood. Jag har främst under dessa år jobbat på scenen, men också en del i kaféet och som barnvakt. I år kommer jag på scenen synas som apa och varg.

Nu är det snart premiär och det märks tydligt i repetitionerna – allt börjar verkligen sitta där det ska och genomdragen börjar mer och mer likna de färdigställda föreställningarna. I dag så var det inte bara kostymerna som var på utan även ”myggorna” (mikrofonerna) och scensmink. Något som för mig är speciellt med Djungelboken är just det att jag spelar apa och varg, och inte en människa. Det har varit väldigt roligt att under repetitionstiden komma fram till hur man gestaltar just en varg och en apa, och jag hoppas att publiken kommer uppleva det som att vi är djur och inte människor.

Hoppas vi ses i sommar!

Truls
Truls
Repreprepreprep....:)
Repreprepreprep….:)
Genomdragstajm...
Genomdragstajm…
Selma & Frida
Selma & Frida
Elin Andersson
Elin Andersson

//Elin


23 juni -2014

Nämen hej!

Idag bloggar vi, Helmer och Fredrik. Jag, Helmer, spelar varg och apa i föreställningen. Det är väldigt kul att var med i Djungelboken, inte minst för att man får dansa så mycket. Det allra roligaste är första scenen och scenerna med aporna. Håll utkik efter den minsta apan om du går på föreställningen, för det är jag!

Fredrik Åkerblom & Helmer Åkerblom
Fredrik Åkerblom & Helmer Åkerblom

Jag, Fredrik, har gjort musiken till föreställningen. Dessutom sköter jag ljudet så att alla hörs så bra som möjligt på scenen. Idag var det lite extra mycket för mig att göra eftersom skådespelarna provade med ”myggor” för första gången. En ”mygga” är en liten mikrofon som man tejpar fast på kinden, och som gör att replikerna hörs bra. Det är mitt jobb att stänga av och sätta på myggorna så bara de som är på scenen hörs.

Åkerblomsvargar
Åkerblomsvargar
Slutsångsrepetitioner
Slutsångsrepetitioner

Fyra dagar till premiär. Nervöst! Men det ska bli riktigt roligt att få möta publiken förstås. Hoppas vi ses. Tills dess, ha en superskön sommar!

Önskar

Fredrik och Helmer Åkerblom


22 juni -2014

Hej! Jag heter Sonja och idag är det jag som bloggar. Idag repeterade vi för första gången med scenkostym, kläderna är jättefina! I sommar kommer jag att spela varg och apa, jag tycker det är jätteroligt att spela teater och vi har väldigt kul hela tiden för vi är så många kompisar.

/Hej då från Sonja

Sonja Klingvall
Sonja Klingvall
Agnes, Magdis, Elin och jag
Agnes, Magdis, Elin och jag
Bagheera gör en rolig min
Bagheera gör en rolig min

19 juni -2014

Regnet vräker ner!

Jag heter Agnes och jag har bloggen i dag. I sommar ska jag spela varg och apa. Idag regnade det nästan hela dan men vi hade kul ändå. På eftermiddagen övade vi slutsången. Det här är mitt andra år på teatern. Hoppas att ni tycker att det blir en bra teater! 

Det vräker ner regn...
Det vräker ner regn…
Dansrepetitioner
Dansrepetitioner
Sångrepetitioner
Sångrepetitioner
Vi repeterar slutsången
Vi repeterar slutsången
Agnes Grönholm
Agnes Grönholm

/Agnes


18 juni -2014

Hej!

Jag heter Nisse och är 11 år. Det här är mitt andra år på Lerbäcks Teater. 2013 spelade jag Gunnar i föreställningen Rasmus på luffen.

Nisse Ring
Nisse Ring

Idag var tidningen med och tittade och tog kort när vi spelade ”apscenerna”. Vi provade också våra nya apkläder. Jag tycker att det är super kul att spela teater!

Pressfoto
Pressfoto
Pressfoto
Pressfoto
Mowgli - Truls
Mowgli – Truls

/Nisse


17 juni -2014

Foto på schemat

Hejsan idag har varit en dag med både soligt och molnigt väder. Vi har kört genomdrag av båda akterna och allt börjar falla på plats nu! Efter genomdragen så tog vi kort med Vargar, Apor, Baloo, Kaa och Mowgli.

Apscen repetitioner
Apscen repetitioner

Jag heter Frida och det här är min fjärde sommar. Jag har tidigare varit med på Emil i Lönneberga(2009), Kyrkbacksungens henlighet(2011) och Pippi långstrump på dom sju haven. I sommar kommer ni se mig som varg, apa och Nipa! Ha det så bra och hoppas vi ses i sommar!

/Frida

Frida Isaksson
Frida Isaksson

15 juni -2014

Solen skiner över Lerbäck.

Idag sken solen och vi provade vargkläderna, det var jättevarmt med mössa men det var roligt ändå. Vi gjorde ett genomdrag av akt 2. Det gick väldigt bra även om några inte var här. Jag fick spela Alfreds roll. Det var kul! Jag heter Elvira och det här är min fjärde sommar. Jag skall spela apa, varg och Zudora (Mowglis lillasyster)

Välkomna hem till mig i sommar! (Jag bor här bredvid teatern)

Uppsjungning
Uppsjungning
Mer uppsjungning
Mer uppsjungning
Koreografi repetitioner
Koreografi repetitioner
Vargar
Vargar
Truls Gille
Truls Gille
Elvira Gille
Elvira Gille

/Elvira


14 juni -2014

Tjo!

Idag har vi finslipat lite på dansen till både Baloos sång, apsången och rådslagsdansen. Vi har också gjort ett genomdrag på första akten. Våra apkläder testades för första gången, och jag (som spelar Gråtass) har testat mina vargkläder. Scenen börjar också bli mer och mer färdig. Nu har också alla barn/ungdomar slutat skolan, vilket är skönt eftersom då behöver jag inte åka tillbaka till Göteborg (där jag bor i vanliga fall).

Jag som apa.
Jag som apa.
Apdans
Apdans
Jag som varg.
Jag som varg.
Vargdans
Vargdans

Jag som skriver heter Noel och är 11 år. Tidigare har jag medverkat i Bröderna Lejonhjärta (2010), Kyrkbacksungens hemlighet (2011) och Rasmus på luffen (2013) så det här blir min fjärde uppsättning här på Lerbäcks Teater. Jag hoppas att det blir en härlig sommar!

/Noel

Noel Klingvall
Noel Klingvall

12 juni -2014

Oj vad det blåser!

Idag har det hänt en del må jag säga! Emil tog sig an att ge utomhusscenen en ordentlig rengöring med högtryckstvätten. De tidigare förrädiskt hala mossbetäckta trappstegen är nu en fröjd att gå på. Ulrik och jag har under dagens första hälft suttit framför datorn och knåpat på hur ”lay-outen” på teaterprogrammet ska se ut. Det känns som vi har en bra idé på hur det ska bli. En viktigt del av en föreställning är ju att publiken kan höra vad det är vi säger från scenen. Detta kräver både högtalare och mikrofoner eller som vi på teatern säger ”myggor”( pga att de är så små). Så idag kom hela ljudanläggningen till oss från Kalmar. Det blev till att klättra högt och att dra långa och många kablar för att få allt på sin plats. Dagen avslutades med repetitioner under allt mer tilltagande vind som effektivt blåste iväg de sista torkade höstlöven bort från Lerbäck.

[nggallery id=5]

Jag som bloggat denna dag heter Fredrik och kommer i sommar iklä mig rollen som tigern ”Shere-Kahn” men även synas som Ap-Feffe under ett dansant tillfälle i föreställningen.

Ses i sommar!

/Feffe

Fredrik Andersson
Fredrik Andersson

11 juni -2014

Hej!

Idag har varit en flitig dag i syateljén. Jag har sytt apöron och Jenny och Sara har jobbat med Kaa och Tabaqui. Jag jobbar mest i köket med Kristoffer och lagar mat, men har nu en mellanperiod hjälpt Jenny med att karda, tova och sy. I sommar kommer jag att baka bullar och laga mat.

Idag har Jenny sett en varg i Lerbäck. Kan det vara våra vargar som har ylat fram den?

Vi ses i sommar.

/Lotta

Lotta Larsson
Lotta Larsson
Vargmor Raksha
Vargmor Raksha
Sara & Jenny arbetar i kostymateljén
Sara & Jenny arbetar i kostymateljén
Elvira provar klättring
Elvira provar klättring

10 juni -2014

En av sveriges vackraste utomhusscener
En av sveriges vackraste utomhusscener

En dag i solsken

Dagen har bjudit på fantastisk högsommarvärme. Alla barn och ungdomar har gått i skolan idag så det har bara varit de vuxna skådespelarna med på dagens repetitioner. Vår koreograf Josefin kom på förmiddagen och slipade till konturerna på de olika danserna. Det har också fixats och trixats mycket med praktiska saker. Några finurliga scenlösningar, som jag tyvärr inte kan avslöja, har ordnats med. Kostymerna börjar bli mer och mer färdiga så idag har det varit en del spännande kostymprovningar.

Jenny och Sara i kostymateljen
Jenny och Sara i kostymateljen
Kostymprovning
Kostymprovning
Ulrik finslipar med Josefin
Ulrik finslipar med Josefin

Jag som skriver heter Emil. Resten av året jobbar jag på Teater Jaguar i Göteborg. Senast jag var med på Lerbäcks teater var sommaren 2005 då ni kunde se mig som Robin Hood. Det känns oerhört roligt att vara med i sommarens uppsättning av Djungelboken. Jag kommer att spela shakalen Tabaqui. Hoppas vi ses i sommar!

/Emil

Emil Klingvall
Emil Klingvall

8 juni -2014

Hej på er alla människor!

Mitt namn är Alfred, och jag är strax 17 år. Jag har detta år fått den stora äran att på scen få spela apa och varg, tillsammans med andra fina barn och ungdomar. Sedan tidigare har jag inte spelat teater på Lerbäcks Teater, men jag gläds av att nu fått denna chans att göra det. Jag går för tillfället på Risbergskaskolan och läser samhällsvetenskapliga programmet.

Alfred Grönkvist
Alfred Grönkvist

Då var alltså dagen D här … D som i ”Dags för mig att blogga” så vill säga. Dagens väder var alldeles utmärkt. Solen sken som en bananfärgad apelsin i äkta djungelanda. Idag gjorde vi vårt första genomdrag av uppsättningen, och jag kan mycket stolt meddela att det gick jättebra! Det är verkligen en glädje för mig då jag får dela scenen med alla dessa engagerade barn/ungdomar och vuxna. Allt från Lerbäcks sköna natur till dess underbara människor fyller mig verkligen med lycka!

Jag önskar er en fortsatt trevlig sommar, och vi ses på återseende!

Jag bjuder även på dessa bilder ifrån dagens repetition.

/Alfred

alfred2

Emil Klingvall & Fredrik Andersson
Emil Klingvall & Fredrik Andersson
Feffe, Henrik & Emil
Feffe, Henrik & Emil

7 juni -2014

Hej på er alla djungelläsare!

Jag heter Magdalena och är 18 år, mig såg ni senast här på Lerbäcks Teater i uppsättningen ”Pippi Långstrump på de sju haven” sommaren 2012. Djungelboken blir min andra produktion på teatern. När jag inte håller till här bor jag nere i Lund där jag studerar musikal!

Idag har vi repat lite scener som vi redan satt, för minnes skull. Vi har även jobbat oss igenom alla danser för att vara säkra på att vi kommer ihåg dem, då vår koreograf Josefin inte är med oss på repetitionerna denna helg. Vi har också lagt lite grunder för öppningen i akt två, så nu har vi nästan spelat igenom hela föreställningen. Det känns väldigt bra att vi är i så god tid! 🙂

Under förmiddagen hade vi det mulet och kallt med väldigt mycket regn precis innan lunch men lite senare in på eftermiddagen kom solen fram, det uppskattades av alla tror jag! Planen inför morgondagen är att vi ska försöka sätta ihop alla våra olika scener, danser och sånger så att vi kan köra igenom hela första akten! Det ska bli väldigt spännande att få en helhetsbild av det hela eftersom att vi bara spelat scen för scen förut. Här kommer några bilder från dagen:

Tummen upp! :)
Tummen upp! 🙂

magdis2 magdis1

Mig kommer ni se som varg och apa i sommar, hoppas vi ses!

/Magdis

Magdalena Jerlström
Magdalena Jerlström

6 juni -2014

Dags för aporna att inta sommarscenen!

Efter några dagar i regnigt väder så sken åter solen mot oss idag. Fantastiskt skönt! Hela ensemblen var åter samlade och vi firade nationaldagen med en heldag fullmatad med repetitioner. Idag var det dags att repetera apornas scen och för egen del innebar detta att jag fick ta steget från ”regissörs-positionen” upp på scenen. I sommar kommer jag bl.a. att spela apornas konung Kung Louie och det kommer att bli en riktigt utmaning. Inte minst för att jag har ett sångsolo som, med tillhörande Bollywood-dans, utgör ett ett fysiskt pass som kan få Friskis & Svettis att kännas som en ”promenad i parken”:)
”Ap-scenen” är också en ganska lång och komisk scen som kräver en hel del ”klurande” eftersom nästan alla skådespelare är på scenen samtidigt.  Hela ensemblen har jobbat väldigt koncentrerat och bra hela dagen och jag kan lova er att aporna kommer locka en hel del skratt i sommar. Ni skulle bara veta vilka vilka ”korkskallar” som rör sig bland trädtopparna i Djungeln…
På slutet av dagen hann vi även med att göra en ”skiss” på Baloo’s sång och det kommer bli ett riktigt härligt nummer i sann ”djungel-reggae-anda”. Under morgondagen kommer vi att gå igenom starten på Akt 2 och när vi gjort det har vi faktiskt gått igenom hela föreställningen en första gång. Detta innebär att i ligger mycket bra till tidsmässigt och nästa fas blir att gå igenom alla scener igen och börja putsa och finslipa på dem.
Jag måste även passa på att ge en stor eloge till våra barn och ungdomar i ensemblen! Man upphör aldrig att förvånas över hur duktiga och begåvade de är i sitt arbete. De har ett otroligt tålamod då de ofta får sitta och vänta långa stunder och när de sedan kommer upp på scenen så är de alltid fokuserade. De lyckas lära sig väldigt mycket saker på kort tid och jag kan förundras över att det ser så lätt ut när de spelar teater. Ibland kan jag önska att publiken kunde förstå vilket arbete som ligger bakom deras prestationer men det kanske är det som är det magiska… att allt ser så enkelt ut!
Förutom att spela Kung Louie kommer jag även att spela Jafar (Mowglis pappa) och varg i sommar! Jag tror att vi kommer att kunna bjuda på en riktigt härlig föreställning och vill tipsa er om att boka biljetter ifall ni ännu inte gjort det. Med tre veckor kvar till premiären så är 40 % av biljetterna är redan sålda!
Hoppas vi ses i sommar!
//Johan

 

Johan Gille
Johan Gille
Idag kom ett av våra trognaste fans, Linus Jansson, på besök och bevittnade repetitionerna. När han är på plats så vet man att sommaren är här.
Idag kom ett av våra trognaste fans, Linus Jansson, på besök och bevittnade repetitionerna. När han är på plats så vet man att sommaren är här.
Baloo (Ulrik)  lär småvargarna allt som han kan!
Baloo (Ulrik) lär småvargarna allt som han kan!

 


5 juni -2014

Arbetet fortsätter

Idag har det varit intensivrep med våra Gråtassar och Mowglis. Viktiga nyckelscener har lagts och nötts. Alla har trotsat det risiga vädret och jobbat väldigt bra. Feffe (Shere Khan) och Emil (Tabaqui) har stretchat stämbanden och övat sin sång där de planerar att döda Mowgli. Dramatik, stämsång, humor samt en och annan musikalklyscha utlovas.

I syateljén har det jobbats på parallellt med repetitionerna. Ormen Kaa börjar ta form. Vi har även fått se prov på en nästan färdigställd varg. På scenen börjar djungeln sakta ta form. Idag kom Pinnen, Nisses (Gråtass) pappa, med två trädstammar som ska göra scenen mer organisk. I köket har Kristoffer lagat härlig lunch. Hemgjord tortellini med räkor smakade utsökt.

[nggallery id=4]

 

Vi hoppas på solsken till Nationaldagen imorgon. Ser också, med glädje, fram emot storbagare Ulriks kakor som vi ”vann till oss” på en tävling härom dagen.

Jag som bloggat idag heter Andreas och spelar Bagheera. Djungelboken blir min sjätte produktion här på Lerbäcks Teater.

Andreas Gyllander
Andreas Gyllander

/Andreas


3 juni -2014

Första regnet!

Hej!

Idag är det jag som bloggar och jag har inga idéer men man får ju ta vad man får och idag har vi repat i stora regn moln men vi får klara oss. Vi har haft en kort dag idag från 15:00 till 18:15 men vi har övat slut scenen och lite kort och gott. Men slutet är ju det viktigaste med den sköna finalen.

Första dagen det regnar när vi repeterar.
Första dagen det regnar när vi repeterar.
Laddar för repetition.
Laddar för repetition.
Emil bygger ihop scenen och läktaren.
Emil bygger ihop scenen och läktaren.

Om vi ska prata om mej så har jag haft en bra tid i Lerbäck. Jag gillar att röra på mej och klarar inte att sitta still. Och har inte gått på någon teaterskola innan Lerbäcks Teater och det har ju gett resultat. Nu är jag trött, dags att sluta min dag att blogga… undrar vem det är imorgon. Ja det får man reda på imorgon. Ses djungelbloggen fans.

Min roll är Mowgli.

/Henrik

Henrik Cullberg
Henrik Cullberg

2 juni -2014

En ovanligt somrig dag

Efter fyra mycket intensiva dagar med alla i ensemblen på plats, har detta varit en något lugnare dag. Solen har strålat ifrån morgon till kväll. Det mesta blir lite lättare då.

Vi har haft gäster här på teatern idag. Ett helt gäng ”kulturskolelärare” ifrån Kumla, Hallsberg och Askersund som trillade in vid kl.9 i morse. Dom utvärderade ett gemensamt projekt och passade även på att besöka våra repetitioner. Det är alltid välkommet med publik när man repeterar, det blir liksom lite mer ”nerv” då.

Lite fix med "Djungelbjörnens" kläder.
Lite fix med ”Djungelbjörnens” kläder.
Det blir en del paljetter på scenen i sommar.
Det blir en del paljetter på scenen i sommar.
Provning av vargarnas huvudbonad.
Provning av vargarnas huvudbonad.

Det har varit mycket tiger (Shere Khan) och schakal (Tabaqui) på scenen idag. Eftersom jag är varg och apa så har jag passat på att vara en del i syateljén. Det är jag som är kostymör här och det är en hel del att pyssla med som ni nog förstår. I dag har jag till exempel provat kläder på Ulrik som spelar Baloo. Han kommer att bli riktigt tjock och fin!

Den här killen övar på att vara tiger.
Den här killen övar på att vara tiger.
Jenny Gille
Jenny Gille

Tack och hej!
/Jenny


1 juni -2014

Vi har en grovskiss!

Efter fyra heldagar i sträck med hela ensemblen tack vare helg- och klämdagar har vi lagt en grovskiss av hela första akten! Just idag har vi repeterat en av nyckelscenerna i pjäsen. Scenen handlar om när vargflocken p.g.a. missförstånd och lögner förskjuter Mowgli. Det blir en spännande scen som den yngre generationen i ensemblen till stor del driver själva! Vilket gäng vi har!

Vargflocken vänder ryggen mot Mowgli
Vargflocken vänder ryggen mot Mowgli
Noel smyger
Noel smyger
Henrik repeterar
Henrik repeterar
Dans inför rådslaget
Dans inför rådslaget

Dessutom har vi repat dans med Josefin och lyckats se till att Ulrik bakar kakor till oss till nästa helg när hela ensemblen träffas igen. På bilden funderar Ulrik över hur om det finns möss kvar bland löven under scenen där han ska ligga och vänta på en entré. 🙂

Ulrik letar möss
Ulrik letar möss

26 dagar kvar till premiär! Ses då! Just det ja, jag spelar Akela, vargflockens ledare, i sommar.

Mathias Blad
Mathias Blad

/ Mathias Blad


31 maj -2014

Dans, dans och lite mer dans!

Hejsan!

Jag heter Oliver och är 17 år. Jag har varit med här på teatern en gång innan, men har flitigt sett alla föreställningar sedan Johan och Jenny startade!

Idag har varit en riktigt bra dag! Vi har fortsatt och ösa på med nya danser och även repeterat de andra stegen. Det är väldigt mycket dans på så kort tid, men det gör inget för det är grymt kul att dansa Bollywood så jag är glad ändå!

oliver1

Vi har även börjat repetera på olika håll och lappa ihop lite olika scener, så nu går det undan och det är verkligen jättekul!

I den här takten så tror jag att det kommer bli ett superbra resultat och med alla underbara skådespelare, så blir det en bra sommar! I sommar kommer jag att spela apa/varg, väldigt roligt , ALLT ÄR ROLIGT!

Nu får jag tacka för min blogg-dag och jag hoppas att vi ses i sommar! 🙂

/Oliver

Oliver Engman
Oliver Engman

30 maj -2014

Kaa talar.

Hej!

Jag heter Sara och ska i sommar spela Mowglis vargmor Raksha och ormen Kaa. Repetitionerna flyter på och tiden går fort, lite klurigt är det att leva sig in i hur det är att vara varg eller orm i en djungel i Indien… idag har vi fortsatt dansa under ledning av vår fantastiska koreograf Josefin, tempeldans till vargarnas ritual, roligt!

Vi ses i somnar!

/Sara

Sara Klingvall
Sara Klingvall

[nggallery id=3]

 


29 maj -2014

Dans på schemat!

Halli Hallå! Jag heter Agnes och är 16 år och har jobbat på Lerbäcks teater till och från sedan 2005. Idag var min första repetition för i år och vi körde igång med full fart. Klockan 11:00 kom koreografen Josefin Wikstrøm och lärde oss en ap-koreografi som vi ska ha med i föreställningen. Dansen var jätterolig och ansträngande vilket ledde till mycket skratt och svett.

Koreografi repetition

Att repetera kan innebära mycket väntan, men det är roligt när man har så underbara kompisar att hänga med. Här är en bild på mig, Sonja, Selma och Elvira.

Agnes, Sonja, Selma & Elvira
Agnes, Sonja, Selma & Elvira

I Djungelboken ska jag spela varg och apa, vilket ska bli väldigt roligt!

Tack för mig, vi ses i sommar 🙂

/Agnes

Agnes Oldberg
Agnes Oldberg

 


27 maj -2014

Det blåser, det blåser!

Andreas Gyllander
Andreas Gyllander

Idag har det varit väldigt blåsigt. Det var svårt att föreställa sig att man var i en djungel när det var så kallt. Vi har börjat repetera ute på Friluftsscenen. T.ex. så repeterade vi en scen med ormen Kaa. Jag har också testat min kostym. Hej då från Truls!

Trulle
Trulle

Just det, jag spelar Mowgli i sommar – snygg frisyr va!?


26 maj – 2014

Idag börjar vi!

Hej! Ulrik heter jag och idag började vi med buller och bång vår första dag på Djungelboken. Vi började med fika och sen lyssnade vi igenom den nyskrivna musiken av den eminente Fredrik Åkerblom. Kan säga att det känns riktigt riktigt härligt. Sen tog vi oss ut och möttes av en härlig överraskning. Johan, Conny och Kristoffer hade redan satt upp taken över gradängen och scenen. Snyggt jobbat killar! Vi tog därför fram sopborstar och krattor och städade bort alla löv som hade samlats under hösten och vintern. Efter lunchen dök våra två Mowglis upp, Trulle och Henrik, då de hade gått klart skolan. Under eftermiddagen läste vi igenom deras scener och sjöng lite grann. Nu är vi igång!

ulrik2

Förresten jag ska spela Baloo i sommar. Känns riktigt kul! Välkomna till Friluftsscenen 2014.

ulrik1


3 thoughts on “Djungelbloggen

  1. Ser ut att vara kul och kreativt borta i Lerbäck! Ses snart, fina vänner!

Kommentarsfältet är avstängt.