Då var det klart!

Skagen 3 maj 2014

Hejsan kära bloggläsare!

Dagarna har flugit fram här i Skagen och riktigt många timmar vid tangenterna har det blivit. Vi kan meddela den glädjande nyheten att vi nu är i mål med vårt manus! Under dagen kommer vi att redigera, stryka och fixa med manuset och ikväll när vi sätter oss på båten i Fredrikshamn så är vi helt klara! Det känns fantastiskt bra och vi kan lova er att det blir en klurig, rolig och framför allt spännande deckargåta till hösten. Här följer en kort ”teaser” om handlingen:

Tills Döden Skiljer Oss Åt

Den kände och framgångsrike konstnären Fritiof Zander hittas mördad vid en strand några mil utanför Skagen i Danmark. Det konstateras snart att konstnären varit död i tjugo år och detta förbryllar den danska polisen. Fritiof Zander har nämligen fortsatt att ge ut och sälja målningar efter sin död. Samtidigt i konstnärens hemstad Marianneholm får kriminalkommissarie Hans Lagerqvist höra talas om mordet. Han kopplar genast samman detta med ett mystiskt försvinnande av en 26 årig man som gick en målarkurs för konstnären för tjugo år sen och som aldrig kom hem igen. Lagerkvists efterforskningar tar honom till Skagen och till den sen länge avlidne konstnärens ateljé. Väl på plats konstaterar han att någon nyligen varit där…

Premiär fredagen den 3 oktober! (biljettsläpp 1 juli)

Vår deckartävling är nu också avslutad och det visade sig att den var klurigare än väntat. Det var inte så många som vågade ta chansen att skicka in sina svar och det vara faktiskt bara en person som lyckades klara dom tre tipsfrågorna. Rätt kombination var 1, X, 1 (utslagsfrågan 5081 personer).

Vi gratulerar Kristoffer Zettergren som får 2 biljetter till föreställningen. Stort Grattis!

Vi önskar Kristoffer och alla er andra hjärtligt välkomna i höst och innan dess får ni ha en härlig sommar!

Ha det gott!

// Johan och Peter