Lerbäcks Visfestival 2009

Sista helgen i maj (29-30/5) är det premiär ”Lerbäcks Visfestival”! Visfestivalen är tänkt att bli ett årligen återkommande evenemang hos oss och eftersom vi har fått ihop ett startfält med flera av Sveriges bästa sång- och visartister så hoppas vi på två fullsatta kvällar påFriluftsscenen.

Fredagen den 29 maj bjuder vi på:
Daniel Lemma, Eva Eastwood, Åsa Bergh, Loke Nyberg ochAnna Jutnäs, Fredrik Åkerblom & Mats Nilsson.

Konserten börjar kl. 19.00 men redan från kl. 17.00 är man välkommen för att äta och dricka gott. Kalason Catering dukar upp med fikabröd, läckra smörgåsar, och inte minst en härlig grillbuffé. Baren är givetvis öppen och vi kommer även ha ett öltält ute i trädgården.

Lördagen den 30 maj bjuder vi på:
Wille Crafoord, Carl-Johan Vallgren, Christina Kjellsson, Mikael Ramel och Johan Frendberg.

Konserten börjar kl. 18.00 men redan från kl. 12.00 har vi öppet och serverar mat och dryck i Magasinet. Under eftermiddagen kommer vi även att ha Viscafé där med ett antal lokala artister som framför egna och andras visor. Det är gratis att komma in på området under eftermiddagen och endast om man skall se konserten på kvällen behöver man lösa entré! Precis som på fredagen så går det sedan givetvis att äta och dricka gott enligt ovan.

LITE INFORMATION OM ARTISTERNA

FREDAG 29/5

Daniel Lemma (www.daniel-lemma.com) – en mycket folkkär artist och fantastisk scenpersonlighet. Daniel fick sitt genombrott när han gjorde filmmusiken till Josef Fares film ”Jalla Jalla” där man bl.a. kunde höra hans stora hit ”If I Used To Love You”. Han är flitigt anlitad och syns titt som tätt i diverse TV-program och galor. Senast i höstas medverkade han som kvällens artist i SVT:s ”På Spåret” med Ingvar Oldsberg.

Eva Eastwood (www.evaeastwood.com) – har gjort rockabilly på engelska lika trovärdigt som hon har återuppväckt den svenska 50-tals schlagern. Albumet “En ny stil i stan” från 2004 lät som om någon hade hittat ett outgivet Siw Malmqvist-album från 1959 och när hon sommaren 2005 framförde låten “Vårt liv i repris” i Tv-programmet “Allsång på skansen” upptäckte hela Sverige vad som redan var en superhit i landets alla raggarbilar. Eva bor i Åsbro och är således det mest lokala inslaget.

Åsa Bergh – sångerska och musikalartist som bl.a. spelade Ulrika från Västergöl i “Kristina från Duvemåla”. Hon kommer att bjuda på en blandning av musikal och visa.

Loke Nyberg (www.lokeloke.se) – kallar sig själv för Undergroundvisans härförare och är utbildad på Nordiska Visskolan i Kungälv. Han skriver egna visor med humor och med en otrolig träffsäkerhet.

Anna Jutnäs, Fredrik Åkerblom & Mats Nilsson – bjuder på pärlor ur den svenska Visskatten. Fredrik är Lerbäcks Teaters egen huskompositör och Mats har medverkat i ett antal av Lerbäcks Teaters uppsättningar men även i musikaler som Mamma Mia och Footloose.

LÖRDAG 30/5

Wille Crafoord (www.willecraaford.se) – är en mångfaldigt grammisbelönad svensk kompositör och trubadur som fick sitt genombrott i rapgruppen Just D. Efter det har Wille gett ut ett antal soloalbum bland annat ”Samma typ av annorlunda saker”. Musikaliskt rör han sig i en blandning av jazz, soul och visa. Han har också samarbetat med bland andra Bo Kaspers Orkester och Magnus Lindberg, samt gjort hyllade föreställningar. 1997 tilldelades han karamelodiktstipendiet och 1999 erhöll han en Grammis för bästa texter. 1997 deltog han också i Melodifestivalen med Missarna och skrev låten Adam & Eva till filmen Adam & Eva.

Mikael Ramel & Mats Öberg (www.mikaelramel.com) – friherre, gitarrist, sångare och son till Povel Ramel. Förutom frilansandet som artist arbetar Mikael med musikterapi och har Örebro som utgångspunkt. Precis som Wille Crafoord har Mikael tilldelats karamelodiktstipendiet.

Carl-Johan Vallgren (www.www.vallgren.nu) – är författare, vissångare och musiker. Han skriver visor i en stil som varierat mellan det satiriskt kabaréartade och det litterärt romantiska. Mest känd är dock Carl-Johan som författare och 2002 fick han det prestigefyllda Augustpriset för ”Den vidunderliga kärlekens historia”.

Christina Kjellsson – artist och pedagog som undervisar bla. på Visskolorna i Kungälv och Västervik. Fick Fred Åkerström-stipendiet 2005 och hyllades i media som den “största stjärnan” i samband med förra årets Visfestival i Västervik.

Johan Frendberg (www.jfprod.se). Johan är utbildad på Nordiska Visskolan i Kungälv. Han arbetar som skådespelare, musiker och kompositör som många kommer att känna igen från Lerbäcks Teaters familjeföreställningar där han medverkat de senaste 4 åren. Johan tolkar t.ex. Vreeswijk och Taube och har för sina insatser bl.a. belönats med Taube-stipendiet.