Vårt miljöarbete

Ända sedan vi byggde Magasinet 2008 har vi arbetat metodiskt för att belasta miljön så lite som möjligt. I alla val vi gör försöker vi välja det mest miljövänliga alternativet. Detta gäller teaterns alla områden.

Några exempel:

Mat & dryck

När det gäller mat och dryck letar vi råvaror så nära det går. Vi handlar gärna av riktigt lokala producenter. Till exempel Källsprångs gård (2 km) och Karintorps Tomater (5 km). Vi finner ett stort nöje i att hitta drycker till maten som både smakar bra och är producerade på ett för miljön skonsamt vis. Detta gäller både det alkoholfria sortimentet och våra alkoholhaltiga drycker.

Rengöringsmedel

Alla teaterns rengöringsmedel är miljömärkta. Allt från tvålar till diskmedel. Detta gäller också allt papper som används på toaletter och i kök.

Återvinning

Vi återvinner alla förpackningar och annat emballage som förekommer i verksamheten.

Kostym

Här jobbar vi medvetet med återbruk. Vi återanvänder ofta den kostym som finns i våra förråd. När det är dags att köpa nya plagg och tyger handlar vi gärna på secondhand-butiker.

Biljetter

Vi försöker att lösa så mycket av biljetthanteringen som det går elektroniskt. Detta för att inte behöva använda papper i onödan.

Resa till oss

Vi försöker hitta lösningar på hur man ska kunna besöka oss utan bil. Under hösten 2013 planerar vi att erbjuda bussresor ett antal kvällar. Detta ökar både tillgängligheten och minskar belastningen på miljön.

Det här är några exempel på hur vi i alla våra val väger in hur vi ska påverka miljön negativt så lite som möjligt!