Vinprovning på friluftsteatern

Vin som passar till grillat och en härlig grillmiddag!

Fredagen 17 juli får vi besök av teaterns trogna sommelier och ibland gästande skådespelare Anna Henningsson som bjuder in till en opretentiös och lärorik vinprovning med fokus på viner som passar till det vi lägger på grillen. Kvällen avslutas med en grillmiddag komponerad av våra utomordentliga kockar Olle Sörblom och Fia Andersson där vi får tillfälle att avnjuta något av favoritvinerna igen.

Biljettpriset inkluderar ett glas rosévin, vinprovning av fyra viner, ett glas vin till maten, grillad varmrätt samt dessert.

Anna Henningsson har gästat oss på teatern som skådepelare många gånger, senast i Julpartaj, deckaren Tills döden skiljer oss åt och farsen Triss i stress. Hon har parallellt arbetat med mat och vin under många år på krogar i Stockholm och tog sin sommelierexamen 2012 vid Vinkällan Dryckesutbildningar. 2016 tog hon den internationella sommelierexamen WSET3. Sedan utbildningen har hon hållit vinkurser, provningar och vinresor för både privatpersoner och företag under namnet Sommelierskan. Hennes avslappnade, roliga och informativa provningar och resor blir ofta  fullbokade så fort de släpps så passa på!

Läs mer om Anna och hennes verksamhet på sommelierskan.se och på sociala medier @sommelierskan.

Biljettsläpp 9 juni!

Anna Henningsson