Mathias Blad

Skådespelare & webbansvarig

Mathias Blad föddes i Motala 1973 och är uppvuxen i Mjölby.

Mathias kom som 19-åring till Göteborgs Stadsteater där han under tre år medverkade i ett drygt halvdussin uppsättningar. Däribland de skandinaviska premiärerna av Kanin, Kanin! och Ropet från livet och en hyllad uppsättning av musikalen Cabaret. Därefter har han arbetat på Oscarsteatern, Arbisteatern, Östgötateatern, Göteborgsoperan, Göteborgs Musikalensemble och Wasa Teater i Finland. Han spelade Claude i Hair (h)är på teatern.nu i Malmö 2003 och har gästat Wermland Opera i sex produktioner sedan 2004, senast i Sunset Blvd 2009/10.

Som röstskådespelare kan han höras i många tecknade tv-serier, filmer och komediserier på bl.a. Nickelodeon, SVT och Netflix. Han hörs regelbundet i Paw Patrol, Henry Danger, The Loudhouse, Butterbean’s Café, Max n Ruby och The Casagrandes.

Mathias är utbildad musikalartist vid Balettakademien i Göteborg och skådespelare vid The London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA).

Han är fast anställd på Lerbäcks Teater sedan 2008 och har dessutom utvecklat och är ansvarig för Lerbäcks Teaters webbplats och bokningssystem.