Gallfeber

Vårens fars med trerättersmiddag. Premiär 3 mars. Biljettförsäljning pågår!

Spelas endast t.o.m. 6 maj 2017.

Monica Gyllander är en av landets mest renommerade läkare med eget TV-program och hennes syster Miranda är en driven festfixare med artistdrömmar. Tillsammans driver de det gemensamma företaget ”Systrarna Gyllanders Mat & Vård”.

När Miranda en dag får ett telefonsamtal från melodifestivalgeneral Kenny Egerbladh ser hon sin chans till en ny karriär. Dock visar det sig att Egerbladh i själva verket söker Monica, då han drabbats av ett medicinskt problem av ”känslig karaktär”. Han är mycket angelägen om att få träffa just Monica men tyvärr är hon upptagen och ett besök hos henne verkar omöjligt.

Egerbladh är smått desperat och erbjuder Miranda en plats i Melodifestivalen om hennes syster Monica hjälper honom med hans ”åkomma”. Miranda går med förtjusning med på dealen. Problemet är bara att Monica aldrig involveras i detta och den läkare som Egerbladh i själva verket får träffa är Miranda.

Till sin hjälp har hon sin bäste vän Gordon som till vardags är veterinär men detta hjälper föga då Egerbladhs problem är av mycket märklig karaktär…

Saken blir inte lättare då Egerbladhs besök sammanfaller med den lokala husdjursföreningens stora påskfest. Och när till på köpet kommunens kontrollant från miljö & hälsa dyker upp är kaoset ett faktum!

Gallfeber är Johan Gilles & Peter Nyströms åttonde fars för Lerbäcks Teater och precis som vanligt bjuder de på makalösa missförstånd och skruvade snurrigheter!  Till detta serverar vår kock Kristoffer Lindh en utsökt trerättersmiddag!

MENY

Förrätt:
Hummersoppa toppad med sotad lax, picklad rödlök & rostad grädde.

Varmrätt:
Smörbrynt kycklingbröst, syrad gräddsås med vårlök, potatiskrokett med parmesan, rostad mandel & eldad kål från källsprångs gård.

Dessert:
Vit chokladmousse, krusbärscreme, citron & rostad havre.