GIFTORMEN – i paradiset

En helt ny deckargåta av Johan Gille

Premiär 26 september 2024

Mitt i sommaren sker ett rån mot nöjesparken Gröna Lund och under rånarens flykts skjuts en polisman ihjäl! Ett halvår senare dyker plötsligt sedlar från rånet upp hos en antikhandlare i Gamla Stan. Polisen lyckas koppla pengarna till sekten Paradiskyrkan som styrs av den excentriske Ralf Stein. Men när sekten sedan konfronteras ställs allt på sin spets och det verkar som att någon gått bakom ryggen på övriga medlemmar. Ja det verkar inte bättre än att det finns en Giftorm i paradiset…

Medverkar på scenen gör Fredrik Andersson, Mikaela Cederlöf, Mats Eklund, Filip Erbro, Linn Joge Erinder samt Elvira Gille * och Nelly Wallgren *.

Fredrik tillhör den fasta ensemblen. Mikaela och Linn såg vi i redan förra säsongen i Magasinet. Mats har medverkat i en rad deckare och farser i Lerbäck genom åren. Filip gör sin tredje deckare och sjätte produktion hos oss. Elvira har vi sett i både familjeföreställningar och deckare. Nelly gör sin första uppsättning i Lerbäck men sågs i ”En kärlekshistoria” som vi gjorde i våras i Örebro och Askersund.

* Elvira och Nelly alternerar under hösten.


Deckarmeny
(med förbehåll för ändringar)

Förrätt
Soppa på palsternacka och höna med nybakat bröd

Varmrätt
Bog med smörsås, bakad lök och morot
Veg. (endast förbeställning) Getost med smörsås, bakad lök och morot

Dessert
Äpplen med kardemumma, smördeg och timjan