Jul i Magasinet

Smakligt, sångligt & stämningsfullt

För andra året i rad kan ni komma i julstämning med oss på Lerbäcks Teater. Lämna bestyren hemma för en stund och tjuvstarta julen med glögg, risgrynsgröt och skinkmacka och en rejäl portion julmusik!

Ulrik Spjut, Karin Gemfors och Mathias Blad serverar en smakrik kavalkad av julsånger och andra godbitar och kommer göra sitt allra bästa för att julstämningen ska infinna sig ho er.

Ulrik Spjut har vi sett i många uppsättningar på Lerbäcks Teater genom åren, bl.a. som Baloo i Djungelboken och som stressad bidragsfuskare i förra säsongens fars Triss i stress. Med sina två meter ser du honom garanterat var du än sitter i salongen. På andra teatrar har han t.ex. setts som Bagaren i Into the Woods på Norrlandsoperan, Råtta Råttentott i Det susar i säven på Wasa Teater i Finland och Manfred i Sunset Blvd på Wermland Opera.

Mathias Blad har medverkat i nästan alla produktioner här på teatern. Han spelade konstapel Klang i senaste uppsättningen av Pippi Långstrump och blind dansbandssångare i Det femte mordet. Mathias började sin karriär på Göteborgs Stadsteater och har arbetat på bl.a. Göteborgsoperan, Wermland Opera och Östgötateatern. Han är dessutom sångare i folkmetalbandet Falconer som släppt åtta album sedan 2001.

En ny bekantskap på Lerbäcks Teater är Karin Gemfors som deckardebuterar under hösten i När fällan slår igen. Karin arbetade under flera år på Astrid Lindgrens Värld och har setts i Vasastansrevyn, på Stockholms Stadsteater och bakom scen på Riksteatern. Hon är även musik- och sångpedagog och som sådan har hon varit verksam i såväl Lilla Melodifestivalen och Idol som med sångelever och körer i egen regi i Stockholm.