När fällan slår igen…

… är den 12:e deckargåtan i ordningen på Lerbäcks Teater. Vi bjuder i år på en klurig & spännande deckare i kombination med en utsökt trerättersmiddag. Precis som vanligt står Johan Gille & Peter Nyström för manus och regi.

Kort om handlingen:

Tennistränaren Patrick Whitaker mördas under ett träningsläger i Dubrovnik våren 1991. Det annalkande inbördeskriget påskyndar mordutredningen och otvivelaktiga bevis pekar på att offrets egen adept, storstjärnan Daniel ”Dante” Rosell är skyldig till mordet. Det framkommer att Rosell även fungerat som drogkurir åt den jugoslaviska maffian och han döms till ett mångårigt fängelsestraff.

Fjorton år senare råkar människorna som stod Rosell närmast sammanstråla i en hotellvilla i Kroatiens huvudstad Zagreb. Men ganska snabbt visar det sig att villan är omöjlig att ta sig ur och att den oväntade sammankomsten inte var någon slump. Någon har fört dem dit. Någon som tvingar dem att gräva i det förflutna och att ta reda på vad som egentligen hände den där vårdagen i Dubrovnik för fjorton år sen… innan fällan slår igen.

 

 

Förrätt
Alrökta räkor, gurka, citron, morot samt potatiscrisp med dill

Varmrätt
Långbakad flankstek, syrad rotselleri & morot, tomatsky samt potatiskrokett med timjan och Gruyère

Dessert
Mörk vaniljpudding, rårörda blåbär samt brûléekaka med citron

Vegetariska alternativ och annan specialkost går att förbeställa. Ange önskemål vid bokning.