Par i kungar – Örebro Slott

P.g.a. stort biljettryck i Lerbäck fortsätter vårens fars i sommar på Borggården på Örebro Slott.

Föreställningen spelas utomhus. Mat och dryck kommer att serveras. Förbeställning rekommenderas.


Elisabeth Ahlmark är landshövding i Örebro län och har sitt hem på slottet mitt i staden. Hon är – förutom en omtyckt landshövding – även en stor bakfantast och är på väg att komma med i Guinness rekordbok i kategorin ”Längsta gräddning av bakverk”.
När hon upptäcker att hennes man Viking har fallit tillbaka i sitt spelmissbruk och ”lånat” stora summor med pengar från hennes representationskonto hos länsstyrelsen får hon panik.
Genom att övertala sin man (som är duktig på att imitera) att ta på sig rollen som chefen på stadshotellet – och i dennes namn ta emot etthundratusen kronor i prispengar från en lajvförening – tror hon att problemet är löst.
Det visar sig dock att maken missförstått vem han ska imitera och när han kommer till prisutdelningen iklädd rollen som Sveriges kung, Carl XVI Gustav, blir förvirringen total.
Efter att en obegåvad skvallerjournalist, en målmedveten beroendeterapeut, en kontrollant från Guinness rekordbok samt den riktiga pristagaren anlänt till slottet tror Elisabeth att situationen inte kan bli mycket värre.
Men… det kan den…


Medverkande


Ida Steen
Skådespelare
Läs mera

Mats Eklund
Skådespelare
Läs mera

Fredrik Andersson
Skådespelare
Läs mera

Marit Eriksson
Skådespelare
Läs mera

Ulrik Spjut
Skådespelare
Läs mera


Meny


Ät en bit mat i pausen i kvällssolen på Västra Slottsterassen. Vi har tre olika rätter á 125 kr st att välja mellan; grillad fläskfilé, grillad kyckling och inkokt lax. Förbeställning rekommenderas. Tillbehör (potatissallad och pastasallad) väljs på plats.

Om du bokar mat i samband med bokning på vår webbplats måste detta göras senast 48 timmar före föreställning. Du kan även boka mat genom att ringa till oss under telefontid. Då kan du boka mat fram till dagen före föreställning.