Tillgänglighet

Målsättning

Vi på Lerbäcks Teater har som målsättning att tillgänglighetsanpassa vår verksamhet så långt det går. Att vi ligger mitt ute på landsbygden kan ibland ställa till små hinder för att nå vår målsättning men vi gör så gott vi kan!

Hörslinga

I Magasinet finns en hörslinga för teaterbesökare med hörapparat.

OBS! Av tekniska skäl kan vi inte erbjuda hörslinga på Friluftsscenen. Vi beklagar detta.

Publikplatser och regntak

Under våren 2013 byggde vi nya publikplatser till Friluftsscenen och vi passade även på att bygga ut taket över publikplatserna så att detta täcker ca 75 % av publiken. Vid regniga dagar kan därför en stor del av publiken sitta ”torrt”. Det finns nu även plats för rullstolsburna under taket. Vill man vara säker på plats under tak rekommenderar vi att man är i god tid till föreställningen.

Ta sig fram med rullstol och barnvagn

Beläggningen på stigen som leder ner till Friluftsscenen består av stenmjöl. På detta sätt blir det enklare att ta sig fram med rullstol eller barnvagn. På gårdsplanen utanför Magasinet består beläggningen av grus men våra skådespelare hjälper gärna till med att dra barnvagnar eller rullstolar om någon har svårt att ta sig fram. Säg bara till så hjälper vi er!

Parkering och RWC

I Magasinets foajé har vi en handikapp-WC. Parkering av bilar sker på Lerbäcks Kyrkas parkeringsplats som ligger ca 75 m från teatern. Om ni önskar handikapp-parkering närmare teatern så hör gärna av er i förväg eller be om hjälp när ni är på plats.